Kosteuskartoituksella pyritään selvittämään rakennuksen mahdolliset ongelmakohteet. Tämä tapahtuu joko pintakosteusosoittimella ja aistinvaraisesti tai pintoja rikkovilla menetelmillä (porareikämittaukset, näytepalamittaukset, rakenteen sisäiset kosteusmittaukset).
Kosteuskartoitus aloitetaan yleensä ainetta rikkomattomilla menetelmillä. Mahdollisia ongelmia löydettäessä tutkitaan materiaalin todellinen kosteuspitoisuus ainetta rikkovilla menetelmillä, kuten porareikämittauksilla, rakenteiden sisältä tehtävillä kosteusmittauksilla tai rakenneavauksilla. Näin kartoitettavalta alueelta saadaan luotettavat tulokset. Nämä mittaustavat luetaan jo kosteustekniseksi kuntotutkimukseksi. Mittaajalla täytyy siinä olla erittäin laaja tietämys mittausmenetelmistä ja -välineistä sekä rakennusfysiikasta. Tuloksia pitää myös osata tulkita oikealla tavoin.
Kosteuskartoitus voidaan suorittaa tietylle alueelle, koko rakennukseen tai jotain siltä väliltä. Sopiva toimintatapa on syytä päättää tapaus- ja asiakaskohtaisesti.
Ota yhteyttä ja kysy lisää kosteuskartoituksista!